Як приготувати соус бешамель з ніжним смаком і без грудочок

Якщо для рядовий господині бешамель - це щось витончене і піднесене, то в світі професійних кухарів - необхідна база. Уміння готувати цей легкий білий соус - свого роду пропуск у світ високої кухні. Більш того, незнання базової рецептури і техніки приготування бешамеля вважається поганим тоном. Тому якщо всерйоз вирішили розширити свої кухарські навички, ви знаєте з чого почати. Освоївши класичний рецепт соусу бешамель, ви відкриєте нову кулінарну сторінку, повну оригінальних ароматів і смаків.

Рецепт овочевого соусу сальса: готуємо пекучу мексиканську заправку в домашніх умовах

Сальса - це не тільки запальний пристрасний танець, але і пікантний ароматний соус. Класичний рецепт соусу сальса прийшов з Мексики. Пекучу заправку, так добре поєднується з прісні коржі, і перейняли європейці, додавши свою «родзинку». Приготувати сальсу не складе труднощів навіть початківцю кулінарові.

Майонез в домашніх умовах: дієтичний, «ледачий», авторський і інші варіації улюбленого соусу

Майонез - найбільш популярний соус, який легко знайти в продуктовому супермаркеті. Без нього не обходяться багато салати, закуски, печеня. Однак для полегшення процесу виробництва і продовження терміну придатності промисловий майонез доповнюють консервантами, загустителями, барвниками. Незважаючи на те, що виробники намагаються дотримуватися оригінальний рецепт домашнього майонезу, продукт не можна назвати корисним. Саме тому багато господинь вважають за краще готувати соус будинку зі свіжих продуктів.