Рецепт баклажанів в аджике на зиму: і від холестерину позбавить, і фігурі не зашкодить

Пікантні, злегка солодкуваті, гострі і чудово поєднуються як з відвареною картоплею, так і з пастою, як зі смаженою свининою, так і з дієтичним білим м'ясом курки. Баклажани в аджику на зиму - одна з улюблених заготовок в нашій країні. Ситне та оригінальне, це блюдо ідеально доповнить повсякденний сімейний раціон в холодну пору року. А в період новорічних свят перетвориться в одне з 12 страв різдвяного столу.

Рецепти баклажанів «як гриби» на зиму: 6 способів смачного перетворення синіх плодів

Баклажан ( «синенький») - досить цікавий продукт. Він містить безліч корисних речовин, сприяє оздоровленню організму. Але також може стати джерелом сильного отруєння. Баклажан зазвичай відносять до овочів. А він, з ботанічної точки зору, є справжнісінькою ягодою. Сині плоди, що володіють характерним пряним смаком, можуть «замаскуватися» так, що ви будете впевнені, що їсте гриби. Не вірите? Тоді скористайтеся наступними рецептами, дозволяють приготувати баклажани «як гриби» на зиму.

Варення з імбиру: десерт для сили, краси і стрункості

Консервативні господині варять варення з традиційних фруктів і ягід. А тих, хто глибоко цікавиться кулінарією, вже не здивувати десертами з огірків, томатів, кабачків і інших незвичайних компонентів. Наприклад, з імбиру. Виявляється, з цього ароматного гіркого кореня можна приготувати відмінне варення, яке сподобається навіть прискіпливим гурманам. До того ж, користь від такого десерту просто колосальна. Чим цінується імбирне варення? Як його приготувати?

Варення з кульбаби: рецепти і тонкощі приготування золотого ласощі

Варення з невибагливих, всюди ростуть кульбаб - для кого-то невідоме блюдо, але для багатьох стало звичним і бажаним ласощами. Його ще називають Кульбабова медом. Воно золоте, ароматне, смачне і дуже корисне. В першу чергу, допомагає при проблемах з печінкою і жовчним міхуром, але також рекомендовано при інших розладах системи травлення, суглобових і простудних захворюваннях. Існує не один рецепт варення з кульбаб. Тому відповідний варіант завжди можна вибрати на свій смак.

Варення із зелених волоських горіхів: довго, клопітно, але результат того вартий

Ви коли-небудь пробували горіхове варення? А знаєте, що на закрутку однієї банки господині іноді витрачають кілька тижнів? І весь цей час вони фактично невідлучно чаклують над сировиною майбутнього десерту ... І роблять так, щоб в результаті отримати цінний для здоров'я продукт. Незважаючи на гадану складність, рецепт варення з волоських горіхів цілком під силу навіть кулінарам-початківцям.

Обліпихове варення: правила збору ягід та 6 способів закупорки антизастудних ласощей

Обліпиха виділяється серед інших ягід не тільки яскравим помаранчевим кольором і масою корисних складових. Дозріває вона, на відміну від інших культур, пізньої осені, а особливо хороша після перших морозів. Тому ласувати нею в свіжому вигляді довго не вийде. На кущах вона замерзне, а в теплі після морозу зіпсується. І тут на допомогу приходить рецепт варення їх обліпихи. Точніше, різноманітність рецептів. Це відмінний спосіб зберегти корисні властивості ягоди і використовувати їх в лікувальних цілях.

Як маринувати білі гриби: 5 тонкощів делікатної страви

Як приготувати мариновані білі гриби? Рецепт їх, здається, гранично простий. Але є в ньому кілька нюансів, які важливо врахувати. У нашій статті ми приділимо їм увагу. І допоможемо вам замаринувати грибочки правильно!

Варення з шишок сосни: оригінальний смак, лісовий аромат і цілющі властивості

Прогулюватися по сосновому лісі і вдихати аромат хвої - це не просто приємно, але ще й корисно. Стає легше дихати, проходить застуда, заспокоюється кашель. І це тільки той ефект, який ми можемо помітити. А скільки ще відновних процесів відбувається в організмі під впливом фітонцидів, ефірних масел та інших корисних речовин. Щоб підтримувати міцне здоров'я і насолоджуватися п'янким ароматом в холодну пору року, приготуйте варення із соснових шишок.

Як маринувати опеньки - рецепти, тонкощі вибору і приготування

Які смачні і як апетитно виглядають мариновані опеньки! Рецепт цих грибочків можна вибрати на свій розсуд: для швидкої подачі до столу вони готуються не більше години, а укладені в стерилізовані банки зберігаються всю зиму. Отже, з'ясовуємо всі тонкощі їх вибору і консервації!

Рецепт варення з пелюсток троянд: лікувальний жіночий десерт з присмаком романтики

Ті, хто знайомий з романом «Корольок - пташка співоча» або його екранізацією, напевно запам'ятали екзотичне слово «гюльбешекер». У перекладі з турецької мови воно означає «варення з пелюсток троянд». Вважається, що саме з Туреччини до нас прийшов цей незвичайний і витончений десерт. Якщо ви хочете зануритися в атмосферу улюбленого твору, відчути аромат Сходу і зміцнити здоров'я, обов'язково навчитеся варити квіткову солодкість.